VRTIĆ OTVORENIH VRATA

Sudjelovali smo u opremanju Dječjeg vrtića En ten tini u Sesvetskoj Sopnici, jednog od najsuvremenijih vrtića u Hrvatskoj.

Dječji vrtić En ten tini jedan je od najvećih samostalnih objekata u Hrvatskoj. Kapacitet mu je 20 vrtićkih skupina. Suvremeno je arhitektonski dizajniran kao "vrtić otvorenih vrata" - između soba dnevnih boravaka su klizni zidovi koji se po potrebi mogu otvoriti i tako vrtić odjednom postaje veliki svijet bez vrata, a djecu se prema njihovim interesima usmjerava u različite centre.

U tom je vrtiću svaka soba dnevnog boravka originalna na svoj način. Osim osnovne opreme i centara, ima dva obogaćena, proširena centra. Tako npr. jedna soba ima veliki centar za građenje i matematiku, druga centar za istraživanje – čovjek, svijet i svemir, treća centar za glazbu i dramatizaciju, četvrta centar za govor i pretpisanje ...

Didaktičkom i sportskom opremom, igračkama i ormarićima za didaktiku opremili smo 10 jasličkih i 10 vrtićkih soba dnevnih boravaka, dvije višenamjenske dvorane, dva prostora za istraživanje svjetla, likovni i hobi atelje, mali znanstveni laboratorij i hodnike. 

Pogledajte fotografije...