BILI SMO NA LEGO EDUKACIJI U DANSKOJ

Mala radionica progresivnog učenja

Mnogi od nas navikli su smatrati LEGO samo građevnim materijalom, no nakon našeg posjeta Danskoj, možemo Vas uvjeriti da je LEGO mnogo više od toga.

 

 

Svake godine tvrtka LEGO Education organizira edukacije za svoje ekskluzivne distributere i istaknute stručnjake iz odgojno-obrazovne prakse iz cijelog svijeta. Tri dana proveli smo u gradu Billundu u Danskoj, sudjelujući u „Maloj radionici progresivnog učenja“. Radionicu su vodili LEGO Education stručnjaci, a našem timu pridružile su se Ranka Mustić i Nives Urlić, dvije odgajateljice – mentorice i voditeljice radionice za darovitu djecu iz Dječjeg vrtića Cvit Mediterana, Split. Posjetili smo i LEGO-Lab u jednoj osnovnoj školi u Billundu i vidjeli primjer suvremene LEGO-učionice s LEGO-materijalima koji omogućuju učenicima iskustvo s robotikom, programiranjem,  tehnologijom i inženjeringom na autentičan način. 

U Danskoj smo naučili na koje se sve brojne i kreativne načine može koristiti LEGO i sada Vam to možemo i pokazati. Dođite na naše LEGO-radionice i pokazat ćemo vam što i kako. Naučili smo, a naučit ćemo i vas, kako treba usmjeravati improvizaciju i interakciju s edukativnim materijalima da bi oni na sveobuhvatan i pravilan način potaknuli znatiželju i kreativnost djeteta i proširili njegove mentalne kapacitete. A svi znamo da djeca najbolje uče kroz iskustvo. Vratili smo se i sami bogatiji za novo iskustvo i sada na LEGO gledamo drugačijim očima.

Osim toga, posjetili smo i nenadmašivi LEGOLAND :-) i istinski uživali u igri i istraživanju zabavnog LEGO-svijeta.