GROW UPP - OAZA U KOJOJ JE ZABAVNO BITI DIJETE

Grow Upp - namještaj trećega tisućljeća - stvoren je u suradnji s prirodom, posuđujući od nje samu njezinu bit.

 

 

Kreator ovoga novoga namještaja za opremanje dječjih vrtića je poznata njemačka tvrtka HABA. Njeni dizajneri vodili su se činjenicom da krajolik u kojemu se djeca igraju, šeću i istražuju uvijek pruža nova zanimljiva iskustva, nenametljivo razvijajući dječji interes, učenje i prirodni red. Poželjeli su tu snagu prirode prenijeti u zatvorene prostore te tako sačuvati dječju prirodnu želju za nesmetanim istraživanjem i opuštanjem u njima najprirodnijem okruženju. Tako je nastao sklad boja i oblika koji zrcali prirodnost, bezvremenost i životnost.

Grow Upp prirodni oblici namještaja izbjegli su krutu, tehnološki oblikovanu i funkcionalnu arhitekturu, jer Grow Upp raste u prostoru vođen kreativnošću i mogućnošću nenametljivih promjena koje ne narušavaju sklad, ali uvijek donose novi poticaj. Inspiracija prirodom vidljiva je u bojama i oblicima Grow Uppa. Dizajn ovoga namještaja odgovara različitim potrebama različite djece, preuzima ulogu odgojitelja, suočava se s dnevnim rutinama i svaki dan izaziva djecu na nova istraživanja te ih potiče na iskušavanje vlastitih kreativnih rješenja u igri. Namještaj se ne mora naslanjati na zidove stvarajući privid jasno omeđenog kvadrata istaknutih rubova, baš naprotiv – Grow Upp namještajem stvara se čarobni otvoreni prostor prepun poticaja, prirodnoga reda i prepoznatljivih oblika i boja. Prostor tako stalno raspiruje dječju znatiželju utječući na stvaranje novih tjelesnih i osjetilnih iskustava. Namještaj za razdvajanje prostora na manje cjeline prepun je skrivenih skrovišta, prolaza, nagiba, različitih kutova, ravnih površina, zaobljenih rubova koji, zajedno s ormarićima, policama, ležaljkama, tepisima i stiliziranim visokim krošnjama, stvara prirodni krajolik za djecu do 6 godina i stalno ih potiče na suradnju sa svojim okruženjem. Posebno zanimljivi su Centar slušanja, Centar svjetla, Motorički element ili Element za opuštanje... Jaki kontrasti boja namjerno su izbjegnuti i zamijenjeni skladom boja, oblika i estetike, jer boje jako utječu na raspoloženje i percepciju. Nježne, nijansirane boje preuzete iz prirode odmaraju oči i daju pozitivni vizualni poticaj. Zato su odabrane nježne nijanse zelene, smeđe i plave boje s ponekim dodatkom kontrastne žute i narančaste. Takve prirodne boje osiguravaju jasnoću, sklad i red u sobi. Uz pomoć boja i zaobljenih prirodnih oblika kreirana je smirujuća oaza u svijetu koji nas svakodnevno opterećuje suvišnim osjetilnim podražajima.

Grow Upp raste zajedno s djecom, potiče neovisnu nesmetanu igru i omogućuje udobnost i kreativnost. S Grow Uppom priroda se seli u sobu za boravak djece postajući čarobni životni krajolik.

Detalje o proizvodima pogledajte na našoj web stranici u kategoriji Namještaj i ostala oprema/Grow Upp.