IDA DIDACTA I ALTERNATIVNE PEDAGOGIJE

Izlagali smo svoju didaktičku opremu na znanstveno-stručnom skupu "Alternativni pedagoški pristupi u odgoju i obrazovanju" na Učiteljskom fakultetu u Osijeku, 28. ožujka 2014.

 

 

Skup je organizirao Učiteljski fakultet u Osijeku – Udruga Alumini UFOR, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, podružnica Osijek. Cilj skupa bio je zainteresirati odgajatelje, učitelje, znanstvenike, studente i sve ostale koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju, na promišljanje o uvođenju alternativnih pedagoških pristupa u svoj rad te ih nadahnuti novim, inspirativnim metodama. Stoga su u fokusu predavanja bile Montessori pedagogija, waldorfska pedagogija i pristupi u radu s darovitom djecom.

Na skupu smo izložili i prezentirali našu didaktičku opremu, koja je primjenjiva u spomenutim pedagoškim pristupima, a bili smo pozvani kao izlagači jer smo ponovno prepoznati kao tvrtka koja prati najnovija pedagoška saznanja i najnovija dostignuća na području didaktičke opreme.

Tako smo prezentirali dio didaktike iz  Montessori područja: rana dob, senzorika, govor i jezik, matematika, biologija i geografija (kozmički odgoj), izložili smo Grimm's slagalice, odlične za primjenu u waldorfskoj pedagogiji, Smart strateške i logičke igre, Nikitin logičko-matematičke igre i LEGO robotiku, poticajne za rad s darovitom djecom te još mnogo toga...

Velik interes izazvao je, kao i uvijek, stol sa svjetlom, koji se često koristi u Reggio pedagoškom pristupu, prekrasne boje Grimm's slagalica i neobična struktura i različitost Bubber, Moon Sand i Kinetic Sand pijeska za modeliranje.

Pokazali smo sudionicima na koji se način naši didaktički materijali mogu koristiti u pedagoškim pristupima prezentiranima na predavanjima skupa.