PLANTOYS, ZELENA TVORNICA

Novo u našoj ponudi - didaktičke igračke izrađene od ekološki prerađenog drveta!

Jedan od prioriteta suvremenoga života je ekološka osviještenost.
Mi se zalažemo za održivi razvoj.

 

 

Osim što ekološku osviještenost moramo poticati kod djece, zalažući se da uvijek budu svjesna važnosti očuvanja okoliša, moramo i sami, na različite načine, doprinositi ekologiji. Vrlo je važno kako se koriste prirodni izvori. Mi biramo partnere koji su odgovorni prema okolišu i u svojoj proizvodnji koriste reciklirane materijale i načine proizvodnje koji ne narušavaju okoliš.

Tvornica PLANTOYS iz Tajlanda uvela je nov način proizvodnje igračaka – koristi korijen istrošenog drveta kaučukovca na neobičan način. Nakon što kaučukovac prestane davati smolu od koje se proizvodi guma, postaje neiskoristiv i uništava se. Ali, PLANTOYS ne uništava kaučukovac, nego usitnjava njegov korijen, dodaje mu prirodne boje na bazi soje i pomoću kalupa stvara nove - ekološke igračke.

Igračke su i dalje izrađene od drveta – najcjenjenijeg materijala za proizvodnju igračaka, a proizvedene su na ekološki način.

Ponosni smo što smo ekskluzivni zastupnici PLAN TOYS igračaka za hrvatsko tržište i što na taj način i mi doprinosimo održivosti našeg planeta.