SNOEZELEN ČAROLIJA U KRAPINSKIM TOPLICAMA

Opremili smo Snoezelen sobu za opuštanje i stimulaciju osjeta u Osnovnoj školi pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Već dugi niz godina surađujemo s Osnovnom školom pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Ove smo godine opremili i tamnu Snoezelen sobu za opuštanje i stimulaciju osjeta.

Osnovna škola pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice škola je za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju. Ove godine slavi 50 godina osnutka škole, a uskoro postaje Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice te će biti jedini takav centar na području cijele Krapinsko-zagorske županije.

Predškolska skupina, razredi i odgojne skupine opremljene su našom didaktikom za poticanje senzorne integracije.

Već neko vrijeme postojala je ideja za opremanjem Snoezelen sobe, koja je jedan od neizostavnih elemenata terapije za djecu s posebnim potrebama. Entuzijazam i predanost ravnatelja škole i terapeuta koji rade s djecom konačno je dovela i do ostvarenja te želje.

Snoezelen soba, prema riječima glavne terapeutkinje djece predškolskog uzrasta, izaziva posebno oduševljenje. Djeca svakodnevno uživaju u Stupu sa svjetlom i vodom, Vibracijskom vodenom krevetu, Vodopadu od optičkih vlakana, Optičkim vlaknima, Svjetlećoj kugli te mnogim drugim rekvizitima...

Autor fotografija s djecom: Luka Smuk (http://www.lukasmuk.com)