ŠTO JE NOVO U SVIJETU DIDAKTIKE?

Ovogodišnji početak poslovne godine uljepšali smo još jednim posjetom međunarodnom Sajmu igračaka u Nuerenbergu (Nuernberg Toy Fair - 27.01.-01.02.2016.).

 

 

Na sajmu koji broji više od 71.000 stručnih posjetitelja iz 125 zemalja sudjelovalo je više od 2850 izlagača, a mi smo se na svakom koraku susretali s inovacijama, novitetima i inspiracijom za nove aktivnosti. Među mnoštvom izlagača i u moru svakojake ponude možda se čini da je teško odabrati kvalitetnu i poticajnu opremu, no naše stručno oko s lakoćom primjećuje i odabire najbolje.

Naši stalni partneri, renomirani svjetski dobavljači kao što su Wesco, HABA, Nienhuis, Rolf, Plantoys i drugi, i ove su godine na Sajmu izložili mnogo novih, poticajnih proizvoda. Na sajmu uvijek izlažu i mnoge mlade te poznate svjetske tvrtke na čijim smo prezentacijama uočili zanimljive novitete iz svijeta didaktike.

Primjetljive su suprotnosti između drvenih, uvijek prihvatljivih prirodnih igračaka iz ekološki održivih šuma, bogatih u svojoj jednostavnosti te tehnološki modernih igračaka koje udružuju najnapredniju tehnologiju i poticajnu igru. Mi smatramo da su i jedne i druge jednako važne te u svojoj ponudi imamo i jedne i druge.

Tako je npr. naš dugogodišnji partner Plan Toys – jedinstvena tvrtka s konceptom ekološke osviještenosti koja u proizvodnji koristi drvo iz ekološki održivih šuma u svoju ponudu uvrstio drvene igračke za igre – vodom!

S druge strane, LEGO Education i ove godine nudi nove, poboljšane, tehnološki još izazovnije konstruktore koji omogućuju konstruiranje i programiranje stvarnih robotskih rješenja i korak su u znanost, tehnologiju, inženjering i matematiku i omogućuju djeci iskustvo na jedinstven način. 

Trend Gallery (Galerija noviteta) je nezaobilazno mjesto posjeta na sajmu. Tamo su na cca 1000 m2 izloženi najinspirativniji proizvodi koji će obilježiti industriju igračaka u 2016. godini, a mogu se i poslušati najnovija saznanja iz struke na brojnim prezentacijama koje se održavaju nekoliko puta dnevno.

Sajam je za nas uvijek vrlo poticajan i omogućuje nam da za naše kupce opet obogatimo ponudu, iako nakon svakog posjeta sajmu zaključujemo da IDA DIDACTA svojim kupcima već nudi najbolje iz svjetske ponude didaktičke opreme.